Sokat gondolkoztunk már azon, hogy kritikai videoblogot indítsunk, de vaciláltunk is, hiszen regnetegen végzik ezt a tevékenységet, és nem tudtuk, lehet-e még újat mutatni a műfajban. Mindketten gyakori nézői voltunk az Angry Video Game Nerd-nek, a rossz pc játékoknak, a Baaadmovies-nek, a Videomániának (avec Dancsó Péter), a Hollywood Hírügynökségnek, vagy akár Puzsér Róbert agymenéseinek.

Észrevettem azonban, hogy az ilyenekhez kell egy olyan löket, egy olyan mű, ami elég szellemi üzemanyagot éget el ahhoz, hogy kilőjük magunkat a cyberspace-be. A Nerdnek ez a Dr. Jerkyll és Mr. Hyde c. NES játék volt, Dancsó Úrnak az Álom.net, a Baaamovies-nek pedig a Versus című képződmény. Nos, nekünk ez az unikális élmény egyértelműen Ridley Scott Prometheus munkacímmel kiadott förmedvénye, ami június óta mérgezi az emberek elméjét, decemberben pedig kiadták a Blu Ray verziót, ami a pofátlanság és profitéhség újabb dimenziói felé nyitott kaput, így felháborodásunknak hangot kellett adnunk. Szenvedünk jelenleg a video elkészítésével, és igyekszünk kitérni a filmben hemzsegő problémákra, azonban olyan sok gond van vele, hogy nem jutunk egyszerűen a végére. Mindketten attól rettegünk, hogy a film elemzése során az őrület újabb régióiba süllyedünk, és a végén ha nem is halunk bele, eszünket vesztjük a rettenetes felismerések súlya alatt.

Reméljük, átvészeljük eme ocsmány és borzalmas napokat, amíg a video vágása tart, és képesek leszünk a publikum elé tárni eszement felfedezéseinket, amelyek valószínűleg hagymázas látomásokat fognak okozni a kollektív tudat eddig békés és tudatlan vidékein.

 

2013. január 8.

Szerző: b_gabor_y  2013.01.08. 10:23 Szólj hozzá!

Címkék: Prometheus Videoblog Videománia Baaadmovies Angry Video Game Nerd Hollywood Hírügynökség

A bejegyzés trackback címe:

https://znytv.blog.hu/api/trackback/id/tr965004886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása